Завршно градежништво

Graco T-Max 506

T-Max 506 и 657

Се новата генерација на Spraymaster на GRACO. Прав избор на Airless постројка за нанесување на глет маса и декоративен материјал.

Примена во завршно градежништво.

PDF 320596

Макс. работен притисок 50-65 bar
Макс. проток на материјал(во зависност од густина) 6.4 - 7.2 lpm
Мотор 1 kw
Макс. должина на црева 15-30 m
Садот за материјал 60-90 l
Дизна за глет маса 645-664
Дизна за Abrib 3-10 mm
Graco APX Roller

APX-моќна Plaster Sprayeks постројка

Со новите APX 6200 APX 8200 постројки кои имаат широка примена во завршното градежништво, можете полесно и побрзо да ги завршите вашите предизвици.


Погодна за аплицирање на сите видови глет-маси и сите видови на дисперзи кои се применуваат во завршното градежништво.

PDF 300743

Модел APX 6200 APX 8200
Макс. Проток на материјал 6 lit/min 8 lit/min
Макс. Притисок 207 bar 207 bar
Максимална дизна до: 0,051 in 0,057 in
Ел. Мотор 2,5 HP 4 HP
Казан за материјал 60 lit. 80 lit.
Graco Mark V

Mark

Airless постројка за нанесување на пастозна глет маса, сите видови на дисперзија и други видови на боја. Има дигитална контрола за подесување на притисок. Примена во завршно градежништво.

PDF 300715

PDF 300716

PDF 300711

Модел Mark V Mark VII Mark X
Макс. притисок 230 bar 230 bar 230 bar
Макс. тип на дизна 0,037" 0,041" 0,051"
Проток на материјал 4.3 l/min 6 l/min 8.3 l/min
Мотор 1.6 kW 1.9 kW 3 kW
Тежина 68 kg 73 kg 81 kg
Graco XP70

GMAX - Бензински Airless постројки

GMAX се Airless постројки со бензински мотор. Проектиран за сите видови на дисперзи и многу други видови на боја. Идеален за теренска работа.

Има примена во завршното градежништво.

PDF 300719

PDF 300711

PDF 300718

Модел GMax 3900 GMax 5900 GMax 7900
Макс. притисок 230 bar 230 bar 230 bar
Макс. тип на дизна 0,036" 0,043" 0,048"
Проток на материјал 4.7 l/min 6 l/min 8.3 l/min
Мотор HONDA 120cc 160cc 200cc
Тежина 50 kg 65 kg 68 kg
Graco ST Max

ST Max II

Airless постројка за нанесување на секаков вид на дисперзија и други видови на боја(емулзи, лакови, акрилни бои и др). Мала компактна постројка со дигитална контрола за притисок, идеална за молирање и сл.

Примена во завршно градежништво.

PDF 320580

Модел ST Max 395 Stand Mount ST Max II 495 Stand Mount ST Max II 495 Lo-Boy ST Max II 495 Hi-Boy ST Max II 595 Hi-Boy
Макс. притисок 225 bar 230 bar 230 bar 230 bar 230 bar
Макс. тип на дизна 0,023" 0,025" 0,025" 0,025" 0,027"
Проток на материјал 1,7 l/min 2,1 l/min 2,1 l/min 2,1 l/min 2,3 l/min
Мотор 0,65 kW 0,89 kW 0,89 kW 0,90 kW 1,05 kW
Тежина 19 kg 15,5 kg 25 kg 29 kg 33 kg